Zwemmen met de dolfijnen
Door: Kees
Blijf op de hoogte en volg Kees
03 Augustus 2009 | Portugal, Lissabon
Ja! Bij deze een berichtje vanuit de Middellandse zee, we hebben Marokko overleefd! Wat een bizar land is dat zeg! Maar goed, zwemmen met Marokkaanse dolfijnen, nou ja, dat is misschien een beetje overdreven? Afgelopen donderdag voor anker gelegen inde Middellandse zee en dat is dan toch wel het moment om de zwembroek uit de kast te halen en overboord te springen! Vanaf het dek is het zo?n 6m naar beneden, das best hoog, maar gelukkig is het water hier zo?n 28 graden, dat is een stuk beter dan deBiesbosch! Ook heel erg mooi om te zien zijn dolfijnen, ze zwommen met een groepje van een stuk of 10 voor de boeg van het schip uit, je kon ze nog net niet aanraken. Helaas waren ze niet meer in de buurt toen we de kans kregen om te zwemmen :( Bij aankomst in Marokko veranderde de sfeer aan boord toch wel een beetje, de beveiliging van het schip werd verscherpt, de kapitein was bang voor verstekelingen. Dit betekende dat de gangway goed in de gaten moest worden bewaakt. Bij mijn werk hoordehet dan ook om daar 4 uur per dag in de zon te zitten bakken. De instructies waren dat mocht het nodig zijn geweld was toegestaan om verstekelingen van boord te houden. Dat was dus niet echt tof, gelukkig heb ik verder geen problemen gehad en waren demeeste Marokkanen best in voor een praatje (als ze engels spraken). Verder is de werkmethode in Marokko ook heel bijzonder, na eerst een uur te hebben gewacht op een geschikte vrachtwagen kon begonnen worden met lossen, op de wal stonden zeker 20mensen te ?werken?, toe te kijken voor geld dus. Of er iemand de leiding had weet ik nog steeds niet, het was een gigantische chaos waar iedereen vrolijk op slippertjes rondrende en natuurlijk ook zonder helm werkte. Toen in de middag, op het heetstevan de dag werd er opeens wel gruwelijk hard gewerkt, het lossen was voor het eind van de dag nog klaar, zodat we de volgende morgen weer richting zee konden gaan, precies op tijd voor weekend op zee! In de laatste nacht zijn er nog 3 verstekelingenaan boord geklommen via de trossen, deze zijn echter gelijk vriendelijk doch dwingend van boord gezet. Na nog een goed rondje zoeken op zaterdagmorgen konden de trossen los en vertrokken we naar zee. Nu weer onderweg naar Rotterdam om daar te gaanladen voor Algerije. Het is hier nog steeds schitterend weer, de kok kookt heerlijk en verder weinig nieuws.